Kolekce podzim-zima 2018 značky IMRECZEOVA, která byla představena na MBPFW, odráží inspirace z dalekého severu.
Karen Millen se v letošním roce dívá na kolekci workwear z nového úhlu pohledu, který vyjadřuje ženskost, moderní siluety a promyšlené zpracování.
Dámská kolekce je plná ženské elegance a hravosti, která rozvíjí nové trendy, inspirované historickými archivy Salvatore Ferragamo.
 
 
Mezinárodní dvojice talentovaných designérek Alicia Declerck z Belgie a Zhanna Belskaya z ČR představily kolekci jaro-léto 2018.
Nové menu v Buddha Bar restauraci v Praze nabízí netradiční kombinace a ojedinělý způsob servírování pokrmů.
Výstava na téma Vášeň v The Chemistry Gallery představí 48 děl současných umělců vytvořených speciálně pro tuto příležitost.
Nová lyžařská kolekce značky SPORTALM z rakouského Kitzbühelu.
Unikátní materiál a české obuvnické řemeslo s tradicí si získává i mezinárodní trh.
Kolekce šperků DYRBERG/KERN pro podzim a zimu 2017
Vítěz VAN GRAAF Junior Talent 2017 se představil na Mercedes-Benz Prague Fashion Week.



Přinášíme tři tipy recepty na netradiční zdravé vánoční cukroví, které zvládne opravdu každý. Autorem receptů je Katarína Prokopová, zfarmydomu.cz.

Kokosky z jáhel (bez vajec, cukru, mléka a másla)
(cena: 50 korun)

Ingredience: 200 g vařených jáhel, 50 g strouhaného kokosu, 50 g spařených umletých rozinek

Postup: Vařené jáhly rozmačkejte a přidejte do nich kokos s rozinkovou kaší. Ze vzniklého těsta vykrajujte malé kokosky, nejlépe k tomu poslouží obyčejná lžička nebo zdobící sáček. Kokosky pak krátce pečte dozlatova na promaštěném plechu

Kokosky z jáhel, autor receptu: Katarína Prokopová, zfarmydomu.cz
Kokosky z jáhel, autor receptu: Katarína Prokopová, zfarmydomu.cz


Ovesné sušenky s brusinkami (bez vajec, cukru a mléka)
(cena: 55 korun)

Ingredience: 50 g másla (nebo 4 lžíce rostlinného oleje), 25 g ovesných vloček, 55 g ovesné mouky (rozmixované ovesné vločky), 1 špetka kypřicího prášku, trochu vody, 3 - 4 lžíce javorového sirupu, hrst brusinek nakrájených na malé kousky

Postup: Nechte rozpustit máslo, přidejte zbývající přísady a dobře zamíchejte, až vznikne hladká směs. Na plech dejte pečicí papír a ze směsi dělejte malé kopečky. Nechte jim mezi sebou trochu místa, sušenky trochu zvětší svůj objem. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C cca 10 minut.

Ovesné sušenky, autor receptu: Katarína Prokopová, zfarmydomu.cz
Ovesné sušenky, autor receptu: Katarína Prokopová, zfarmydomu.cz


Čokoládovou cookies (bez vajec, cukru, mléka a másla)
(cena: 128 korun)

Ingredience: 150 ml oleje (sezamový, řepkový, slunečnicový), 10 lžic javorového sirupu, 250 g hladké špaldové mouky, 1 lžíce vinného kamene (nebo kypřicí prášek), 2 lžíce karobu (nebo 3 lžíce kvalitního kakaa), 100 g kvalitní čokolády

Postup: Olej promíchejte metličkou spolu s javorovým sirupem. Vmíchejte zbytek surovin a čokoládu nakrájenou na malé kousky. Tvarujte malé hrudky nebo placičky a pečte v troubě vyhřáté na 150 °C cca 15 minut. Ihned po dopečení nechte sušenky vychladnout na plechu. Jsou velmi křehké, pozor na polámání.

Čokoládové cookies, autor receptu: Katarína Prokopová, zfarmydomu.cz
Čokoládové cookies, autor receptu: Katarína Prokopová, zfarmydomu.cz



Veškeré suroviny je možné koupit online na zfarmydomu.cz

Z FARMY DOMŮ
Autory projektu Z farmy domů jsou manželé Prokopovi, kteří v roce 2014 otevřeli v pražských Horních Počernicích obchod specializující se na prodej kvalitních, zdravých a čerstvých produktů českých farmářů. Zaměřují se na podporu výhradně malých a středních lokálních dodavatelů.
Na jaře roku 2017 byl spuštěn e-shop zfarmydomu.cz, jehož prostřednictvím je možné objednat si kvalitní potraviny od tuzemských dodavatelů až do domu nebo si vyzvednout připravenou bedýnku s potravinami na výdejním místě. Cílem celého projektu je zamezit plýtvání potravinami a naučit spotřebitele k zodpovědnému přístupu k potravinám. E-shop funguje na bázi revolučního systému, který plýtvání s potravinami zabraňuje. Jedná se o "výrobu na zakázku" - systém, kde žádný výrobek není vyroben, žádná plodina není zbytečně sklizena, žádné zvíře není poraženo, pokud si je zákazník neobjedná. Snahou celého projektu je vytvořit systém, kde bude množství produkce odpovídat množství spotřeby.
 
Tagy kolekce: Vánoce 2017


Design pro vzoru NASA
Flyknitová verze nových Air Max 270
Dávka modré energie
Na green
Na sluníčko se stylovými brýlemi
Trend romantických bomberů
Nový styl tenisek adidas
NAIF: bodyguard pro miminka
Velikonoce a vejce: jak poznat čerstvá
IMRECZEOVA na MBPFW
Jarní oblečení
Na jaře v novém
K odpočinku a ozdravění
Mocná - smyslná - elegantní
Zajímavé trendy na jaro
Diamantové poselství lásky

Starší články v archivu najdete zde





© Nexus Multimedia, s.r.o. I Všechna práva vyhrazena I 2010 – 2012
Webdesign, logotyp a správa bez písemného povolení redakce je další publikování webu zakázána.